Hjortegryte

IMG_2298Til 6 personer trenger du:

Ca 1 kg hjortekjøtt i terninger
4-5 ss smør
3-4 fedd hvitløksfedd med skall
500 gram sopp, grov kuttet
4 sjalottløk, finhakket
500 gram sellerirot i terninger
2 pastinakk i terninger
2 store gulrøtter i terninger
1/2 purreløk i tynne ringer
En neve persille
200 gram bacon i terninger
10 einebær, knust
4 dl viltkraft eller oksekraft
2 dl rødvin
3 dl kremfløte
3 skiver brunost
2 ss tyttebær
2 ss seterrømme

Slik gjør du 🙂

IMG_2282

Begynn med å skjære kjøttet i små terninger og fjern evt. hinner og sener. Brun kjøttet i smør sammen 3-4 hvitløksfedd, krydre med salt og pepper. Det er viktig å steke kjøttet i flere omganger slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Mellom hver gang du bruner kjøttet koker du ut stekepannen med litt ekstra vann. Denne krafta tar du vare på og bruker i gryta etterpå.

Fres sjalottløk og sopp i noen minutter sammen smør, krydre med salt og pepper. Hell dette over i gryta. Videre freser du gulrot, sellerirot, purreløk og pastinakk noen minutter i stekepannen sammen smør, krydre med salt og pepper. Deretter steiker du  bacon. Kok ut stekepannen med litt vann etterpå slik at du får med de gode smakene fra grønnsakene og bacon.

Tilsett viltkraft, rødvin og kremfløte i gryta. Knus einebær i en morter og tilsett i gryta sammen persille. La det koke til kjøttet er mørt, ca 30 minutter. På slutten av koketiden( siste 5 minutter) tilsett brunost, tyttebær og seterrømme. Smak til med salt og pepper, evt mer einebær.

Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s