Vintips

img_5518På denne siden vil jeg komme med vintips både som passer til mat samt anbefale gode viner som jeg smaker. Rødvin fra Spania og hvitvin fra Frankrike er mine favoritter.

1 juledag 2007 smakte jeg denne rødvinen over. Det var første gang jeg smakte en vin som ga meg en a-ha opplevelse. Jeg vil si at vin interessen min endret seg denne kvelden. I dag er jeg over snittet interessert i vin og det finnens ikke noe bedre enn en god rødvin på fredagskvelden er min mening! Min største og beste vinopplevelse var i sommer da jeg om min samboer var på ferie i San Sebastian. Der besøkte vi Rekondo, de har en av verdens største vinkjellere med over 100000 flasker. Det var en fantastisk opplevelse og anbefaler virkelig en reise dit.

Litt om vinen over;

Det er en fyldig rødvin fra Rioja i Spania, 2008 årgang laget på druen tempranillo. Jeg synes den passer best til biff. Jeg drakk den til rype, det passet også bra. Anbefaler at den luftes i en karffell i ca 1 time før den drikkes.

Rioja-Bordon-Gran-Reserva-fondo-CMYK

Rødvin fra Rioja i Spania. Fin som drikkevin da den er medium fyldig. 2005 årgang laget på druene Graciano, mazuelo og tempranillo. Til mat, biff.

I-Bricchi-2006ws

Rødvin fra Piemonte i Italia. Fyldig vin, middels dyp rød farge. Matvin som passer best til and eller kalv. 2011 årgang laget på druen Barbera. Bli bedre om den luftes på karaffell i ca 1 time.

14026

Rødvin fra Libanon, 2003 årgang. Fyldig vin, laget på druene cabernet cauvignon, carignan, cinsault, grenache og mourvedre. Utmerket til lam, men passer også til sterk mat. Anbefaler å lufte den minimum 1 time på karaffel før den drikkes.

SFV_Zinfandel_Cortina1

Rødvin fra Californiai i Usa, fyldig vin med dyp rød farge. 2012 årgang, laget på druen zinfandel. Passer godt til biff og kylling. 15% alkohol, anbefaler lufting i karaffel ca 1 time.

586807

Rødvin fra Cháteunenuf-du- Pape i Frankrike, fyldig vin med dyp rød farge. 2012 årgang lager på druene grenache, mourverde og shiraz. Anbefaler lufting på karaffel i 2-3 timer. Passer godt til lam og gris.

Matua-Lands-Legends-Sauvignon-Blanc-2015

Hvitvin fra Marlborough i New Zealand, lys grønngul farge. 2015 årgang laget på druen sauvignon Blanc. Lettdrikkelig vin som fint kan nytes alene, men passer utmerket til skalldyr, spesielt kamskjell.

 

original.956x390

Rødvin fra Swartland, Sør-afrika. Fyldig vin, med dyp rød farge. 2012 årgang laget på druen tinta barocca. Passer godt til viltkjøtt. Mye vin for pengene.

825489

Rødvin fra Piemonte i Italia. Fyldig vin med dyp brunrød farge. 2010 årgang laget på druen nebbiolo. Passer godt til biff og vilt. Anbefaler ca 1 time i karaffel før den drikkes.

Posted in Vin

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s