Burger med smørstekte kantareller, bacon, cheddar og chipotle ketchup

IMG_1846

Hjemmelaget burger har blitt veldig populært i Trondheim de siste par årene. Det tar kort tid å lage, samt smaker fantastisk. I vinter fikk jeg tilbud fra en kompis om jeg ville kjøpe litt limosinokse kjøtt. Det takket jeg selvfølgelig ja til!

Til denne retten kvernet jeg opp ca 600 gram bog til kjøttdeig i kjøkkenmaskinen.

Denne oppskriften gir 3 burgere a 200 gram.

Hamburger
600 gram kvernet kjøttdeig fra bog
1/2 gul løk finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
1 ss jalapenjos fihakket( brukte fra glass)
1 ts dijonsennep
1 egg
1 ss potetmel
Salt og pepper
Rapsolje olje
Smør

Smørstekte kantareller
Beregn ca 75 gram kantraller per burger

225gram kantraller
En god klatt smør til steiking
Salt og pepper

Tilbehør og garnityr
1 rødløk i ringer
1 tomat i skiver
3 skiver engelsk cheddarost
140 gram bacon
1 ss chipotle ketchup per burger
3 stk burgerbrød. Jeg brukte Meny sine brioche fra bakehuset

Slik gjør du 🙂

Bland godt sammen alle ingrediensene til burgeren. Form 3 like store burgere på ca 200 gram. Her kan du bruke en hamburger presse slik at alle burgerne blir like store. Det er viktig da burgere skal bli ferdig samtidig. Du kan også bruke kjøkkenvekt.

Steik burgerne i rapsolje, høy varme. Når du ha fått stekeskorpe på begge sidene, tilsett godt smør og snu burgerne jevnlig. Tid i steikepannen 2-3 minutter på hver side. Sjekk temperaturen med et steiketermometer og ved 65 grader skal burgeren være lett rosa. Ta burgerne av steikepanna på 62 grader da den vil stige 2-3 grader når den hviler på kjøkkenbenken i ca 5 minutter slik at kjøttsaften i burgerne får satt seg. Mens burgerne hviler legger du på cheddarosten. Den skal være lett smeltet.

Mens du venter på at burgeren skal hvile, sprøsteker du bacon i en tørr stekepanne. Finn frem en ny stekepanne og samtidig som du steker bacon, steker du kantareller raskt i smør. Smak til med salt og pepper.

Varm burger brødene raskt i en tørr stekepanne. Smør ca 1 ss chipotle ketchup på det ene burgerbrødet og fyll det andre burgerbrødet med kantarell. Til slutt legger du på burger, bacon, rødløk og tomat.

Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s